المقااديـــــــــــــــر:.
5 اكواب ماء مغلي
lemon grass(عشبة الليمون أو ضلع شاي اخضر )
ورقة غار
ورقة كااري
قرن فلفل حار مقطع
4 حباات فلفل
بصله صغيره
نصف حبة زنجبيل مقطعه
فص ثوم
بصله صغيره مفرومه
بصل اخضر مقطع
حبة طماطم كبير مطبوخ ومقشر
ملعقتين صوص السمك
6 قطرات من شطة حاره تبااسكو
بهاارات التوم ياام او معجون التوم ياام
خليط صلصه حاره
حبتين حبار مقطعه دوائر
ربع كيلو جمبري جامبو
ربع كيلو سمك فيليه
الطريقه:.
في قدر نضيف الماء المغلي ومن ثم نضيف (الزنجبيل-الليمون
-ورق اليمون والكاري –ورق الغاار-البصل الاخضر والبصله الكامله
نضيف ملعقتين من مرق السمك
نضيف الفلفل
وحلااتها انها تكوون حراايق مشططه
ونتركه يغلي لمدة عشر دقايق
ونضيف عصير الطماطم
وبعد الغليان نضيف السمك –الحبار-الجمبري
ونضيف توابل التوم ياام ملعقه صغيره من كل نوع
وفي اثناء الطبخ
تحمر البصل والثوم في ملعقة زيت نبااتي